עוגת ביסקוויט גבינה ושוקולד סיווג כשרות: מתכון חלבי | מקור מתכון: מתכון: דנית סלומון. צילום וסטיילינג: יהודה סלומון. | זמן עבודה: 25 דקות | מיומנות: קל

מצרכים:
1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי של תנובה
 
500 גרם (2 גביעים של 250 גרם או 1 גביע של 500 גרם) גבינה לבנה 9% של תנובה
 
2 כפיות תמצית וניל
 
¾ כוס סוכר
 
1 חפיסה אינסטנט פודינג בטעם וניל
 
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"
 
כ־35 יחידות (250 גרם) ביסקוויטים פתי־בר שוקו
 
½ כוס חלב "תנובה"
 
לציפוי:
 
7 כפות (100 מ"ל) שמנת להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"
 
75 גרם שוקולד מריר קצוץ לחתיכות קטנות
 
50 גרם שוקולד חלב קצוץ לחתיכות קטנות
 
סוכריות קטנות צבעוניות לעיטור
 
אופן הכנה:
בקערה גדולה מערבלים יחד את שני סוגי הגבינה עם תמצית הווניל ועם ½ כוס סוכר במשך 3 דקות לקרם חלק. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבלים היטב.
בקערה שנייה מקציפים את השמנת עם הסוכר הנותר לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה במרית.
יוצקים את החלב לצלחת עמוקה. טובלים שליש מכמות הביסקוויטים בחלב ומסדרים על תחתית תבנית מלבנית 29x19 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה). מורחים על הביסקוויטים חצי מכמות קרם הגבינה. מכסים בשכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב, מורחים שכבה שנייה של קרם גבינה ומסיימים בשכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. 
לציפוי: שמים את שני סוגי השוקולד עם השמנת בסיר קטן וממיסים מעל להבה נמוכה מאוד־מאוד, או שמים בקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל - מערבבים כל חצי דקה. טורפים לתערובת חלקה ומבריקה ויוצקים על העוגה. מורחים בסכין רחבה על פני העוגה כולה. 
זורים על השוקולד סוכריות צבעוניות לעיטור. מקררים במשך 8 שעות לפחות, כדי להניח לעוגה להתייצב.
הגשה: חותכים לריבועים ומחלקים לצלחות הגשה.

תגובות

SEARCH