טחמלי (Tchemali)- רוטב שזיפים חריף-חמוץ זמן בישול/אפייה: +-שעה | מספר מנות: +-ליטר | סיווג כשרות: מתכון פרווה

מצרכים: * קילו שזיפים ירוקים (פירות חד שנתיים, לרוב מופיעים בין פורים ופסח. כדאי לקנות כמות גדולה ולהקפיא) * צרור כוסברה קצוצה דק דק דק * חצי צרור שמיר * ראש שום שלם כתוש * חצי כפית מלח * כפית גדושה של תבלין צ'ילי חריף/פלפל אדום אופן הכנה: לוקחים סיר, שמים בתוכו את כל קילו השזיפים (לא קלופים אך נקיים מעלים), מוסיפים שתי כוסות מים ומרתיחים על אש נמוכה עד שהשזיפים מבושלים ומתרככים מאוד. לאחר מכן שמים קערת רשת ומסננים את השזיפים מהנוזלים. חשוב! לא לשפוך את הנוזלים, אלא לשמור אותם. את השזיפים המסוננים בקערת הרשת משאירים שיתקררו. לאחר שהתקררו משפשפים את השזיפים (אפשר גם בידיים, השזיפים רכים) ומוציאים את הגרעינים (אפשר לזרוק אותם). הפעולה פשוטה מכיוון שהשזיפים מבושלים ומרוככים. מתקבלת עיסה ירוקה חסרת גרעינים. לעיסה הירוקה מוסיפים את כל שאר המצרכים עד לקבלת תערובת סמיכה אפילו יותר. במידה ורוצים לדלל אותה ניתן להוסיף את שארית נוזלי השזיפים ששמרנו בצד לאחר הסינון. הטעם המתקבל אמור להיות חמצמץ-חריף, כל אחד עפ"י טעמו. ניתן לשמור את הרוטב המתקבל שבועיים ואפילו יותר ללא כל שינוי בטעם, והרוטב המתקבל מתאים להמון מאכלי בשר, פשטידות ואפילו לניגוב פשוט עם לחם. :) בתיאבון! :)

תגובות

SEARCH