קובה בורגול על מצע טחינה גולמית וסילאן סיווג כשרות: בשרי


מצרכים:
2 בצלים
 
שן שום
 
250 ג' בשר איכותי טחון
 
500 ג' בורגול (שטוף ומושרה במים רותחים שכיסו אותו, למשך שעתיים לפחות)
 
5 כפות סולת
 
סילאן
 
50 ג' צנוברים
 
חופן פטרוזיליה קצוצה
 
תבלינים: קנמון, בהרט, אבקת קארי, מלח, פלפל שחור
 
שמן קנולה – לטיגון הקובות
 
מקלות קנמון – להגשה
 
טחינה גולמית (אני השתמשתי בטחינה משומשום מלא של הנסיך).
אופן הכנה:
1. לטגן את הבצלים 
2. לטחון את הבורגול המושרה (לאחר שכל המים נספגו בו) יחד עם כף בצל מטוגן, בהרט, קנמון, 1/2 כפית אבקת קארי, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם. 
3. להוסיף כ- 5 כפות סולת עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה 
4. לטגן בשר טחון יחד עם הבצלים + שן שום 
5. עם שינוי צבע הבשר להוסיף בהרט, קנמון, מלח ופלפל. 
6. לאחר התאדות הנוזלים להוסיף סילאן ולבשל עוד 5 דקות 
7. לקראת תום הבישול להוסיף צנוברים וחפן פטרוזיליה קצוצה. 
8. לאחר קירור הבשר- לקחת חופן מעיסת הבורגול ולמעוך אל כף היד הקעורה. 
9. למלא בכפית וחצי מהבשר הטחון. 
10. לסגור את הבורגול סביב הבשר ולהדק קלות. 
11. לעצב כגליל עם קצוות קונים, מחודדים מעט 
12. לטגן בשמן עמוק, עד להזהבה – מומלץ שמן קנולה, בעומק של 6-7 ס"מ, כך שכשזורקים את הקובות לשמן הרותח, הן תהינה לגמרי בתוך השמן. 
13. לנעוץ מקל קנמון בכל קובה ולהגיש עם טחינה גולמית וזילופי סילאן.

תגובות

SEARCH