דג פורל אפוי בתנור עם תבלינים ופטרוזיליה, מוגש לצד תפוח אדמה עם נגיעות רוטב הדרים זמן הכנה: חצי שעה זמן עבודה: עשרים דקות כשרות: כשר פרווה רמת קושי: כל אחד יכול

מרכיבים (1 מנות): לדג: 1 פילה פורל מנוקה מעצמות קורט מלח קורט פלפל שחור קורט כמון 1 כף שמן זית 1 כף מיץ לימון קצת פטרוזיליה קצוצה לתפוח האדמה: תפוח אדמה, פרוס לפרוסות עגולות בעובי של 1 ס"מ 2 כפות שמן זית לטיגון לרוטב: 2 חלמונים 200 מ"ל שמן קנולה מלח פלפל שחור מיץ מחצי לימון גרידה מרבע לימון מיץ מרבע תפוז גרידה מרבע תפוז אופן ההכנה: 1. לדג: מתבלים את פילה הדג במלח, פלפל, כמון, לימון ושמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 5 דקות. 2. תפוח האדמה: מבשלים את תפוח האדמה הפרוס במים רותחים במשך 5-7 דקות עד הפרוסות מתרככות. מסננים, ומטגנים קלות עם שמן זית או חמאה. 3. הרוטב: טורפים את החלמונים עם מלח וכפית לימון, מתחילים להוסיף לאט לאט ותוך כדי טריפה את השמן, עד שנוצר רוטב מעט סמיך, מוסיפים פלפל, מסיימים עם הוספת מיצי הלימון והתפוז והגרידות. אפשר גם להשתמש בבלנדר מוט להכנת הרוטב. 4. להגשה: מניחים בצלחת את הדג, מסדרים את התפוחי אדמה מסביבו, ומטפטפים נגיעות של הרוטב.

תגובות

SEARCH