פטוצ'יני פיקנטי בשום פלפלים וחציל מספר מנות: 4 | זמן עבודה: 20 דקות | מיומנות: קל


מצרכים:
 
500 גרם פטוצ'יני טרי
 
מלח
 
שמן זית
 
1 חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות (ללא הגרעינים)
 
1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
 
1 פלפל ירוק בינוני חתוך לקוביות קטנות
 
1/3 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
 
5 שיני שום פרוסות דק
 
3 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
 
יין אדום
 
כוסברה
 
פטרוזיליה
 
גבינת גבע - פרמז'ן של תנובה
 
40 גרם חמאת תנובה
 
אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפטוצ'יני בסיר מים רותחים מומלחים בכפית מלח, עד לדרגת "אל דאנטה" (לפי השן) , מסננים ומצננים מעט.
2. מחממים במחבת גבוהה 1/3 כוס שמן זית ומוסיפים את החצילים, הפלפלים האדומים והירוקים ואת הפלפל החריף.
3. לאחר ריכוך קל מוסיפים את פרוסות השום והעגבניות המיובשות, ומערבבים כ-2 דקות, עד להשחמה קלה של השום.
4. מוסיפים 1/3 כוס יין אדום ומצמצמים כ-2 דקות.
5. מוסיפים את החמאה, מוסיפים מעל חצי חופן של הכוסברה ופטרוזיליה, 4 קורט מלח ומערבבים.
6. מוסיפים מהפטוצ'יני מעל ומערבבים היטב.
7. מעבירים לצלחות, מעל כל מנה מפזרים פתיתי פרמז'ן ומגישים חם.

תגובות

SEARCH