קציצות לגריל עם טחינה, צנובר ונענע מספר מנות: 4 | סיווג כשרות: בשרי | זמן עבודה: 20 דקות | מיומנות: בינוני

1 ק"ג בקר טרי טחון של "אדום אדום"
 
פלפל שחור גרוס
 
1 בצל בינוני, קצוץ דק מאוד
 
1 כף גדושה צנוברים קלויים
 
1 כפית טחינה גולמית
 
1/2 כפית זרעי כמון, כתושים במכתש
 
1/2 כוס פטרוזיליה
 
3 שיני שום קצוצות
 
1 כף גדושה עלי נענע קצוצים
 
1 כף גדושה קטשופ
 
2 כפות שמן זית
 
מלח גס
 
אופן הכנה:
1. מעבירים את הבשר הטרי אל קערה ומתבלים ב-2 קורט פלפל שחור גרוס, הבצל הקצוץ, הצנוברים, חצי כפית זרעי הכמון, הטחינה הגולמית, השום, הפטרוזיליה, כף קטשופ גדושה, 2 כף שמן זית ומערבבים לעיסה אחידה.
2. מכינים מראש מגש בינוני מרופד בנייר אפייה, עליו נניח את הקציצות.
3. מרטיבים קלות את הידיים.
4. מגלגלים מתערובת הבשר כדורים בינוניים. יש לדחוס את הבשר מעט בזמן הגלגול. פוחסים לעובי ס"מ וחצי ומהדקים את השוליים.
5. מסדרים את הקציצות במקביל מעל נייר האפייה, במידת הצורך ניתן להניח מעל הקציצות נייר אפיה ולסדר שכבה נוספת.
6. משאירים במקרר לשעה עבור ספיחת טעמים.
7. צולים מעל הגריל החם על רשת משומנת ונקייה.
8. לקראת סיום הצלייה מפזרים מעט מלח גס מעל הקציצות להשלמת הטעם. מגישים חם.

תגובות

SEARCH