עוגת בננות בזיגוג גבינת שמנת סיווג כשרות: מתכון חלבי | מקור מתכון: מתכון, צילום וסטיילינג: נעמי אבליוביץ' | זמן עבודה: 35 דקות | מיומנות: קל


מצרכים:
3 בננות בשלות
 
1 כוס + 4 כפות קמח
 
2.5 כפיות אבקת אפיה
 
1 כפית מלח
 
1/2 כוס סוכר דמררה
 
2 ביצים
 
50 גרם חמאת "תנובה", רכה
 
 
לציפוי:
 
50 גרם (קצת יותר מרבע מיכל) גבינת שמנת נפוליון, "תנובה"
 
100 גרם אבקת סוכר
 
3/4 כפית חלב "תנובה"
 
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק/בראוניז בנייר אפיה. 
2. בקערה, מניחים את הבננות ובעזרת מזלג מועכים למחית.
3. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
4. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את הסוכר והחמאה ומערבלים. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה עד לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים פנימה את מחית הבננות ותערובת הקמח.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא נקי, כ-40 דקות. מניחים להתקרר 10 דקות לפני שמחלצים מהתבנית.
6. להכנת הציפוי, מניחים את גבינת השמנת והסוכר בקערה של מיקסר ומערבלים. מוסיפים את החלב ומערבלים עד לתערובת תפוחה. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. 

תגובות

SEARCH