פודינג לחם סיווג כשרות: מתכון חלבי | מקור מתכון: מתכון, צילום וסטיילינג: נעמי אבליוביץ' | זמן עבודה: 30 דקות | מיומנות: קל


מצרכים:
200 מ"ל (3/4 כוס + 1 כף) חלב 3% של תנובה
 
1 מקל וניל, חצוי
 
כ-8 מאפים יבשים בני יום (קרואסון, בריוש, דייניש, חלה )
 
75 גרם שוקול מריר, חלב או לבן, קצוץ
 
3 ביצים
 
2 כפות סוכר
 
100 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
 
חמאה, לשימון התבנית
 
אבקת סוכר, להגשה
 
אופן הכנה:
1. מניחים את החלב ומקל הוניל בסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים בצד להתקרר.
2. משמנים תבנית אפייה. חוצים את המאפים לרוחבם ומסדרים מחצית מהם בתבנית בשורות כך שהפרוסות חופפות ועולות אחת על השנייה. מפזרים מחצית משבבי השוקולד הקצוץ.
3. בקערה נקייה, טורפים את הביצים עם הסוכר. מוציאים את מקל הוניל מהסיר ומוזגים את החלב והשמנת המתוקה לביצים. מערבבים היטב. 
4. יוצקים מחצית מהבלילה על המאפים ומניחים להם לספוג את הנוזלים, בין 20 -60 דקות.
5. מחממים תנור ל- 180 מעלות. 
6. כשהתנור חם מסדרים את המאפים הנותרים בשכבה נוספת, מפזרים את שבבי השוקולד ויוצקים מעל את הבלילה הנותרת. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור 30 דקות. מסירים את כיסוי האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות. 
7. מניחים להתקרר כ-10 דקות. לפני ההגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר

תגובות

SEARCH