עוגת מוס שוקולד דבש חגיגית פרווה שף קונדיטור יניב | זמן עבודה: 25 דקות | מיומנות: מתקדם


מצרכים:
מתכון של השף קונדיטור, יניב גור אריה
בסיס של עוגת שוקולד רכה אפויה ללא קמח, שכבה נוספת של מוס שוקולד אוורירי ומעל הכל שוקולד מגורד.
חומרים (תבנית 24):
למאפה:
200 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם אבקת שקדים
30 גרם דבש
2 ביצים
למוס:
6 חלבונים
240 גרם דבש
300 גרם שוקולד מריר 82%
100 מ"ל מים
50 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
1 עלה ג’לטין (4 גרם)
לקישוט:
שוקולד מגורד
אופן הכנה:
למאפה: 
1. מחממים את רוב הקצפת הצמחית (200 מ"ל), יוצקים על השוקולד ובוחשים לקבלת תערובת אחידה. 
2. בוחשים פנימה את אבקת השקדים, הדבש והביצים.
3. יוצקים לתבנית ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות, עד התייצבות. מצננים.
למוס: 
1. ממיסים את הג’לטין בשארית הקצפת הצמחית (50 מ"ל) ומשרים למשך כ-3 דקות. 
2. מקציפים חלבונים במערבל. במקביל מרתיחים את הדבש בסיר קטן או במיקרוגל.
3. מטפטפים את הדבש הרותח בזרם אל החלבונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף, עד שהתערובת מתקררת והקצף יציב ומבריק.
4. ממיסים יחד מים ושוקולד ומקפלים אל קצף החלבון. 
5. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומקררים עד התייצבות.
להגשה: 
1. מפזרים שוקולד מגורד על העוגה ומגישים.

תגובות

SEARCH