עוגת שכבות שוקולד, פנקוטה ומוס תותים זמן בישול/אפייה: לילה בקירור + עוד שעתיים וחצי קירור נוספות | מספר מנות: תבנית בקוטר 24 | סיווג כשרות: מתכון חלבי | מקור מתכון: מתכון של אורן בקר | זמן עבודה: 45 דקות | מיומנות: מתקדם


מצרכים:
לשכבת השוקולד:
 
200 גרם שוקולד מריר
 
200 גרם שוקולד חלב
 
100 גרם שוקולד לבן
 
5-6 עוגיות יין גדולות שבורות גס
 
65 גרם חמאה
 
 
לשכבת הפנקוטה:
 
10 גרם אבקת ג'ילטין (טיפה פחות משקית – שקית זה 12 גרם)
 
20 מ"ל מים (כף וחצי)
 
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 כוסות + 1/2 1 כפות)
 
70 מ"ל חלב (1/4 כוס + 3 כפיות)
 
80 גרם סוכר (1/3 כוס)
 
כפית וחצי תמצית וניל
 
 
לשכבת המוס תותים:
 
2 כפיות אבקת ג'לטין
 
60 מ"ל מים (4 כפות)
 
300 גרם תותים חתוכים (1/4 1 כוסות בערך)
 
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
 
1 כף מיץ מלימון טרי
 
250 מ"ל שמנת מתוקה (כוס + 3 כפיות)
אופן הכנה:
הכנת שכבת השוקולד:

- בסיר אדים כפול (בן מארי) ממיסים את כל השוקולדים והחמאה.

- לאחר שהכל נמס מכניסים את עוגיות היין ומערבבים.

- מעבירים את השכבה הראשונה לתבנית או רינג 24, משטחים ומעבירים להתייצבות במקפיא של כ-30 דקות.



הכנת שכבת הפנקוטה:

- מערבבים את אבקת הג'לטין עם המים ונותנים לו לספוח את הנוזל לכ-10-15 דקות (אפשר גם במקרר).

- לאחר שהנוזל נספח, מחממים את הקערה בסיר אדים כפול (בן מארי) לכ-2-3 דקות או במיקרו 10-15 שניות עד שהג'לטין נמס לגמרי.

- מעבירים לסיר את השמנת המתוקה, החלב והסוכר ונותנים לתערובת להגיע לסף רתיחה (כאשר נוצרות בועות בצדי הסיר ניתן להוריד מהאש).

- עושים השוואת טמפ' בין הג'לטין המומס לבין תערובת השמנת – מעבירים מעט מהשמנת לג'לטין ומחזירים הכל בחזרה לסיר.

- מוסיפים את תמצית הוניל וטורפים עד לאיחוד.

- נותנים לתערובת להתקרר מעט על מנת שהיא לא תמיס את את שכבת השוקולד – בערך 20-25 דקות ורק אז שופכים אותה מעל השכבה הראשונה ומעבירים לקירור של כ-4 שעות עד לילה במקרר.



הכנת המוס תותים:

- בקערה מערבבים את הג'לטין עם המים ונותנים לו לספוח את הנוזל לכ-10-15 דקות (כמו שעשינו עם הפנקוטה).

- בעזרת מעבד מזון טוחנים את התותים יחד עם הסוכר,מיץ לימון והג'לטין עד לקבלת רוטב תותים.

- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יציב אך לא לקצפת, כלומר מרקם של יוגורט (כמו שאורן רשם).

- מקפלים את השמנת המתוקה לרוטב התותים עד לקבלת קרם אחיד.

- יוצקים את המוס מעל השכבה השניה ומעבירים לקירור במקפיא עד להתייצבות.

- לפני ההגשה מומלץ להעביר את העוגה למקרר ללפחות שעתיים מראש.

בתאבון!

תגובות

SEARCH