וופי פאי'ס שוקולד מספר מנות: 18-20 יחידות | סיווג כשרות: מתכון חלבי | זמן עבודה: 30 דקות | מיומנות: קל


מצרכים:
לעוגות:
 
230 גרם קמח (כוס + 3/4 כוס פחות כף)
 
75 גרם אבקת קקאו (1/2 כוס + כפית וחצי)
 
1 כפית אבקת אפייה
 
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
 
קורט מלח
 
180 מ"ל רויון / חלב (3/4 כוס)
 
170 גרם חמאה בטמפ' החדר
 
150 גרם סוכר (1/2 כוס + 4 כפות)
 
1 ביצה
 
1 כפית תמצית וניל
 
3 כפות דבש / מייפל
 
למלית:
 
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
 
1/2 כוס שמנת מתוקה
 
1 כפית תמצית וניל
 
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
 
45 גרם חמאה רכה
 
לקישוט:
 
פירות יער קפואים
אופן הכנה:
לעוגות:

מחממים תנור ל-190 מעלות.
לקערה גדולה מנפים את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתיה.
לקערה קטנה מכניסים את כל החומרים הרטובים: חלב ומייפל (או רויון ודבש – מה שמעדיפים).
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת אוורירית כמספר דקות על מהירות בינונית גבוהה – לא לשכוח לנקות את דפנות הקערה אם החמאה עוד קרה.
מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומקציפים עוד כדקה.
מוסיפים את תערובת החומרים היבשים והרטובים לסירוגין – כלומר, מתחילים מהיבשים ועוברים לרטובים במספר פעמים – תמיד להתחיל ולסיים עם היבשים.
מערבבים עוד מספר שניות עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לשקית זילוף ללא צנטר ומזלפים על נייר האפייה במרחק של 3 ס"מ אחד מן השני (אחרת הם נדבקים אחד לשני ולא יוצאים כל כך עגולים..)
מעבירים לתנור ואופים בין 8-11 דקות, עד שמרכז העוגה קפיצי למגע.

להכנת הקרם והרכבת הוואפי פאי'ס:

מעבירים את קוביות השוקולד לקערה.
אל סיר בינוני מכניסים את השמנת המתוקה, הסוכר ותמצית הוניל ומעלים לאש בינונית גבוהה עד לסף רתיחה.
שופכים על השוקולד, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של לפחות שעה במקרר.
טיפ של דודה שלי – לאחר שהגנאש התקרר ניתן להקציפו ולקבל מעט אווריריות לפני הזילוף.
לאחר שהקרם התקרר והוקצף, מעבירים אותו לשקית זילוף ועל כל עוגה שניה מזלפים.
מסדרים את פירות היער וסוגרים עם העוגה הנוספת.
הצורה שמתקבלת היא צורת מקרון.

תגובות

SEARCH