קציצות בקר ברוטב ממולאות בביצת שליו מספר מנות: כ-15 קציצות | סיווג כשרות: מתכון בשרי | מקור מתכון: שפית ליטל ארזי | זמן עבודה: 20 דקות | מיומנות: מתקדם
מצרכים:
15 ביצי שליו קשות
250 גרם בשר שפונדרה טחון "אדום -אדום"
250 גרם בשר כף טחון "אדום- אדום"
1 פרוסת לחם עבה לבנה רטובה וסחוטה מנוזלים
1 ביצה
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
לרוטב:
420 מ"ל רוטב פומדורו "אוליביה"
420 מ"ל מים חמים
לקישוט:
5 שיני שום
אופן הכנה:
1. הכנת הרוטב- להרתיח את רוטב הפומדורו עם המים. להמשיך בבישול עוד כ-10 -15 דקות עד שהרוטב מסמיך קלות.
2. בקערה, לפורר את פרוסת הלחם ולערבב עם הבשר, הביצה והתבלינים. ללוש את הבשר היטב.
ליצור כ- 15 כדורים. כל כדור לפתוח מעט עם היד, להניח ביצת שליו קשה ולסגור חזרה.
3. להכניס את הכדורים לרוטב, להגיע לרתיחה ולהוריד את האש. לבשל כ- 15 דקות על אש נמוכה עד שהקציצות מוכנות.
4. צ'יפס שום- לחתוך את שיניי השום לפרוסות דקות, רצוי במנדולינה. לטגן עד הזהבה.
ולפזר בהגשה מעל כל צלחת.ש
2. בקערה, לפורר את פרוסת הלחם ולערבב עם הבשר, הביצה והתבלינים. ללוש את הבשר היטב.
ליצור כ- 15 כדורים. כל כדור לפתוח מעט עם היד, להניח ביצת שליו קשה ולסגור חזרה.
3. להכניס את הכדורים לרוטב, להגיע לרתיחה ולהוריד את האש. לבשל כ- 15 דקות על אש נמוכה עד שהקציצות מוכנות.
4. צ'יפס שום- לחתוך את שיניי השום לפרוסות דקות, רצוי במנדולינה. לטגן עד הזהבה.
ולפזר בהגשה מעל כל צלחת.ש
תגובות
הוסף רשומת תגובה