קציצות בקר ברוטב ממולאות בביצת שליו מספר מנות: כ-15 קציצות | סיווג כשרות: מתכון בשרי | מקור מתכון: שפית ליטל ארזי | זמן עבודה: 20 דקות | מיומנות: מתקדם


מצרכים:
15 ביצי שליו קשות
 
250 גרם בשר שפונדרה טחון "אדום -אדום"
 
250 גרם בשר כף טחון "אדום- אדום"
 
1 פרוסת לחם עבה לבנה רטובה וסחוטה מנוזלים
 
1 ביצה
 
1 כפית כמון
 
1/2 כפית קינמון
 
1 כפית מלח
 
1/2 כפית פלפל שחור
 
1 כפית פפריקה מתוקה
 
1 כפית פפריקה חריפה
 
לרוטב:
 
420 מ"ל רוטב פומדורו "אוליביה"
 
420 מ"ל מים חמים
 
לקישוט:
 
5 שיני שום
 
אופן הכנה:
1. הכנת הרוטב- להרתיח את רוטב הפומדורו עם המים. להמשיך בבישול עוד כ-10 -15 דקות עד שהרוטב מסמיך קלות.
2. בקערה, לפורר את פרוסת הלחם ולערבב עם הבשר, הביצה והתבלינים. ללוש את הבשר היטב.
ליצור כ- 15 כדורים. כל כדור לפתוח מעט עם היד, להניח ביצת שליו קשה ולסגור חזרה.
3. להכניס את הכדורים לרוטב, להגיע לרתיחה ולהוריד את האש. לבשל כ- 15 דקות על אש נמוכה עד שהקציצות מוכנות.
4. צ'יפס שום- לחתוך את שיניי השום לפרוסות דקות, רצוי במנדולינה. לטגן עד הזהבה.
ולפזר בהגשה מעל כל צלחת.ש

תגובות

SEARCH