
מצרכים:
לבצק:
4 כוסות קמח לבן
חצי כפית מלח
כוס וחצי מים חמימים
למילית בשר:
1 ק"ג בשר בקר טחון
4 בצלים קצוצים דק
4 ענפי פטרוזיליה קצוצים דק + 4 ענפי פטרוזיליה קצוצים דק
כפית 1 של פלפל שחור
3-4 כפות מים
1 כף שמן (לא זית)
אופן הכנה:
הבצק:
1. מכינית את המילית, על מחבת גדולה מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון, את התבלינים ואת המים ומטגנים כ4-5 דקות, עד שהבשר נהיה בגוון אפור (לא תיאור סקסי אך מדוייק).
2. כשהבשר מתקרר, לשים את כל החומרים יחד לבצק חלק, מרדדים על משטח מקומח היטב, קורצים עיגולים גדולים יחסית (אני השתמשתי בקערת קורנפלקס).
3. בכל עיגול של בצק- במרכז, שמים כף בשר. מקפלים את הבצק ושמים את משטח מקומח.
4. מרתיחים סיר גדול עם מים, שמים מלח וכף שמן למים.
5. מבשלים בכל נגלה כ5 חינקלי על מנת שלא יידבקו אחד לשני. זמן הבישול הוא כ-10 עד 15 דקות, כשהחינקלי צפים במים...
אם לא סיימתם את כל הכמות לא נורא...
את החינקלי הלא מבושלים ניתן להקפיא עד חודש רק לדאוג לסדר אותם בשורה אחת בקופסא ולא כמה קומות (חבל שיידבקו).
אם בישלתם את כל הכמות, ניתן פשוט לשים טיפה שמן על מנת שלא יידבקו, ולאחסם במקרר יום- יומיים.. הדרך הכי טעימה לחמם היא על מחבת משומנת עד שהבצק נהיה קרנצ'י
תגובות
הוסף רשומת תגובה